Home » BLOG » Een harnas van spierspanning

Een harnas van spierspanning

Gepubliceerd op 28 juli 2019 om 11:31

Ze komt voor de afsluitende sessie van haar slaaptherapie

Gisteravond zit ze tegenover mij, in mijn praktijkruimte. De laatste sessie van de slaaptherapie. En heel eerlijk zegt ze: "Nathalie, eigenlijk lukt het slapen nog niet".

We hebben tot nu toe 4 waardevolle sessies achter de rug die stuk voor stuk inzicht hebben gegeven, vrij hebben gemaakt, ontspanning en plezier hebben gebracht.
Ze vindt het jammer dat dit na vier afspraken niet heeft geleid tot gewoon altijd goed kunnen slapen.

Nu dus de afsluitende sessie van het traject.

Een afgeleide van EMDR als onderdeel van behandeling

Ik vraag haar: Wat gaan we doen zodat we het samen goed kunnen afronden? Enige voorwaarde is dat ik een afgeleide van EMDR inzet. Want dat hoort in het behandelprogramma van mijn afstudeeronderzoek.

Ze beschrijft haar grootste 'last'. Haar harnas van spierspanning. Ze zegt: "IK VOEL HET, IK WEET HET, EN IK TREK HET POTVERDORIE ELKE DAG ZELF AAN!"

We besluiten om hier aan te werken. Dit harnas van spierspanning wat maakt dat ze niet kan slapen.

We werken liggend in trance waarbij op moment van emotionele of lichamelijke reactie een variant van EMDR wordt ingezet. Hierdoor komt ze steeds dichter bij waar het eigenlijk om gaat.  Eindelijk komt ze in contact met haar diepste kern. Ze weet intuïtief "Ja, dit is wie ik eigenlijk ben".

Ze beschrijft hoe ze zichzelf nu ziet.

Breinwerk, 'herschrijven' van oude onbewuste overtuigingen

Op dit moment overschrijft ze een oude overtuiging over zichzelf. Vergelijk het met het formatteren van de harde schijf van je computer..

Voor de grap zeg ik: "Wat zeg je?" en "Kun je dit nog eens herhalen?" Samen weten we waar dit eigenlijk over gaat. We lachen ons slap.

Het harnas is weg.

Diep ontspannen en in verbinding met wie ze eigenlijk is gaat ze naar huis.

Vanmorgen krijg ik een appje.


"Nathalie, ik heb zo heerlijk geslapen!"


Een inkijkje in hoe een sessie hypnotherapie kan verlopen. Dit verhaal heb ik geschreven naar aanleiding van een sessie van een deelneemster aan mijn afstudeeronderzoek over hoe hypnotherapie kan helpen bij het oplossen van slaapproblemen. Uiteindelijk resultaat is dat de dame steeds beter is gaan slapen.

Eerst was de verandering onbewust.

Een maand na het traject had ze weer een redelijk normaal slaappatroon ontwikkeld.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.